Sjavoe’ot 2019 in Noordbroek

Zondag 9 juni is het Wekenfeest, Sjavoe’ot. We vieren dit als gemeente in Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De samenkomst begint om 10:30 en er wordt gezorgd voor een warme maaltijd. Het is daarom fijn als we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten: we stellen het op prijs als u ons voor 2 juni een e-mail kunt sturen als u van plan bent te komen.

Ongezuurde Broden 2019 in Noordbroek

Binnenkort begint het ongezuurdebrodenfeest. We vieren als gemeente de eerste en de zevende dag als sabbatten in Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De data zijn:

  • Zaterdag 20 april: 1e dag Ongezuurde Broden
  • Vrijdag 26 april: 7e dag Ongezuurde Broden

De samenkomsten beginnen om 10:30 en eindigen om 14:00 en er wordt gezorgd voor een warme maaltijd. Het is daarom fijn als we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten: we stellen het op prijs als u ons een e-mail kunt sturen als u van plan bent te komen.

Chanoeka 3 december in Noordbroek

Maandag 3 december 2018 vieren we als gemeente Chanoeka. De locatie is Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang.

De aanvang is om 10:30 uur en omvat ook kiddoesj met brood en wijn gevolgd door een uitgebreide maaltijd. De samenkomst eindigt om 14:00. Jong en oud zijn welkom. De maaltijd wordt geheel verzorgd, dus het is niet nodig om iets mee te nemen. Wel stellen we het op prijs als u via het e-mailadres op de contactpagina kenbaar kunt maken als u graag bij deze samenkomst aanwezig wilt zijn. We kunnen dan namelijk zorgen voor de juiste hoeveelheden voor de maaltijd.

Najaarsfeesten 2018 in Noordbroek

De najaarsfeesten zijn weer op komst en deze vieren we net als vorig jaar in Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De data van de feesten zijn:

  1. Maandag 10 september: Jom Teroea of Bazuinendag
  2. Woensdag 19 september: Jom Kippoer of Grote Verzoendag
  3. Maandag 24 september: Soekkot of Loofhuttenfeest (1e dag)
  4. Maandag 1 oktober: Sjemeni Atseret of Laatste Grote Dag

De samenkomsten beginnen om 10:30 en eindigen om 14:00. Jom Kippoer wordt beschouwd als een vastendag en daarom zal er die dag geen maaltijd zijn. Op de rest van de feestdagen is er een geheel verzorgde maaltijd. Jong en oud zijn welkom.

Omdat de periode van de najaarsfeesten meestal erg druk is komen er een aantal bijeenkomsten te vervallen:

  1. De Bijbelstudies van 8 en 22 september en 8 oktober.
  2. De sabbatsdienst van 29 september.

Chanoeka 16 december in Noordbroek

Zaterdag 16 december (en niet zoals eerder gemeld op woensdag 13 december) 2017 vieren we als gemeente Chanoeka. De locatie is Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang.

De aanvang is om 10:00 uur en om 12:00 uur houden we kiddoesj met brood en wijn gevolgd door een uitgebreide maaltijd. De samenkomsen eindigt om 14:00. Jong en oud zijn welkom. De maaltijd wordt geheel verzorgd, dus het is niet nodig om iets mee te nemen. Wel stellen we het op prijs als u via het contactformulier kenbaar kunt maken als u graag bij een of elk van deze samenkomsten aanwezig wilt zijn. We kunnen dan namelijk zorgen voor de juiste hoeveelheden voor de maaltijd.

Soekkot (Loofhuttenfeest) en Sjemeni Atseret (Slotfeest) 5 en 12 oktober in Noordbroek

Met het Bazuinenfeest achter ons kijken we nu vooruit naar de verdere hoogtijdagen van de Eeuwige voor dit najaar. Zaterdag 30 september is het Jom Kippoer, de Grote Verzoendag. Deze datum valt samen met ons tweewekelijkse rooster voor samenkomsten en is dus op de gebruikelijke plaats en tijd in de Helperkerk.

Donderdag 5 oktober 2017 vieren we als gemeente de eerste dag van het Loofhuttenfeest en op donderdag 12 oktober vieren we de achtste dag die direct op het Loofhuttenfeest volgt: Sjemeni Atseret, ook bekend als Slotfeest. De locatie is Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang.

De aanvang is om 10:00 uur en om 12:00 uur houden we kiddoesj met brood en wijn gevolgd door een uitgebreide maaltijd. De samenkomsen eindigt om 14:00. Jong en oud zijn welkom. De maaltijd wordt geheel verzorgd, dus het is niet nodig om iets mee te nemen. Wel stellen we het op prijs als u via het contactformulier kenbaar kunt maken als u graag bij een of elk van deze samenkomsten aanwezig wilt zijn. We kunnen dan namelijk zorgen voor de juiste hoeveelheden voor de maaltijd.

Jom Teroea (Bazuinenfeest) 21 september 2017 in Noordbroek

Donderdag 21 september 2017 vieren we als gemeente het Bazuinenfeest (Jom Teroea, ook wel bekend als Rosj HaSjana, “Joods Nieuwjaar”). De locatie is Zorghotel De Lijwiekstee, Hoofdstraat 98, 9635 AX te Noordbroek. We maken gebruik van de zijdeur, rechts van de hoofdingang.

De aanvang is om 10:00 uur en om 12:00 uur houden we kiddoesj met brood en wijn gevolgd door een uitgebreide maaltijd. De samenkomst eindigt om 14:00. Jong en oud zijn welkom. De maaltijd wordt geheel verzorgd, dus het is niet nodig om iets mee te nemen.

Sjavoe’ot (Pinksteren) 4 juni 2017 in Zuidwolde

Zondag 4 juni 2017 vieren we als gemeente het Wekenfeest (Sjavoe’ot, oftewel Pinksteren). De locatie is Rietland, Oosterse weg 62 te Zuidwolde. Deze mooie locatie ligt midden in de natuur, en bij mooi weer zullen wij dan ook de dienst buiten houden. Het ligt op fietsafstand van de stad Groningen en is ook met de auto vanaf de ringweg goed te bereiken. Ook is er voldoende parkeergelegenheid.

De aanvang is om 10:00 uur en na de samenkomst zullen we gezamenlijk een maaltijd gebruiken. Jong en oud zijn welkom.

Sederavond 2017

Zondagavond 9 april 2017 hopen wij vanaf 19:00 samen met elkaar de Seder te vieren, om zo naar de Bijbelse opdracht de verlossing van Israël uit Egypte te gedenken alsook de verlossing die het ware Pesachlam Jesjoea voor ons bewerkt heeft. Na de Seder zullen we met elkaar een warme maaltijd hebben.

We willen graag eenieder die zijn of haar vertrouwen op de verlossing door Jesjoea stelt uitnodigen om dit samen met ons te vieren. De locatie is dezelfde als die van de samenkomsten: Waldeck Pyrmontplein 13 te Groningen.

Belangrijk: Wilt u graag deze avond bezoeken? Om ons voor de Seder en de aansluitende maaltijd goed te kunnen voorbereiden op het aantal bezoekers stellen we het op prijs als u ons via het contactformulier hiervan op de hoogte kunt stellen.