Bijeenkomsten en wie wij zijn

 

Karakter van onze samenkomsten

Onze bijeenkomsten vinden plaats rondom de Thoradienst. Onze gemeente (Kehilla) heeft geen specifieke Joodse, Protestantse of Evangelische vormgeving. Wij zijn meer van ‘de overkant’. We voelen ons in deze tijden als Hebreeër. Onderweg naar de komst van de Messias. Iets waar onze groep zich zeer van bewust is.

Inhoud van onze samenkomsten

Naast het zingen van Hebreeuwse en bekende Nederlandse liederen is er geruime tijd voor Bijbelstudie, gebed en ontspannen bij elkaar zijn. Wij willen allemaal actief met de Bijbel bezig zijn. U wordt daarin van harte uitgenodigd mee te doen. 

Onderzoekt alles, behoud het goede

Tijdens de studie (gewoon in het Nederlands) wordt een tekst uit de vijf boeken van Mozes behandeld (de Thora) de profeten of geschriften (de Haftarah) en het Tweede Testament (de Briit Chadasjah)

Het geloofsleven is een leerschool

Voor het studie-element zijn de bijeenkomsten te typeren als ‘sjoel’. Hierdoor is ons bijeenkomen minder geschikt voor hen die echt eenmalig of zeer incidenteel willen langs komen. Iedereen, ongeacht zijn of haar kennis is welkom. Willen ontvangen, en uitdelen is het enige wat wij vragen. Iedereen op zijn manier. Van luisteraar tot spreker.

Brood en Wijn

Ook breken wij wekelijks het brood en drinken de wijn.

Afronding formele gedeelte

Wij streven er naar dat het formele gedeelte uiterlijk 13.15 is afgerond. Daarna is er ruimte om wat met elkaar te eten en te drinken. Deelname wordt zeer gewaardeerd.

Is uw interesse gewekt?

Wanneer u interesse heeft om deze bijeenkomsten te bezoeken, dan kunt u ons een e-mail sturen. U ontvangt van ons dan de noodzakelijke informatie om deel te kunnen nemen.

Waar wij samenkomen

In 2022 staan samenkomsten gepland. De locatie is Waldeck Pyrmontplein 13 te Groningen en samenkomsten beginnen om 10:30 uur, tenzij anders vermeld. Bij reguliere diensten wordt er koffie geschonken vanaf 10:00 uur.

  Spreker en verdere informatie
2022 Thoradienst en Bijbelstudie
nvt
nvt
nvt

We hebben op de sabatten dat we geen sjoel/ leerdienst hebben samenkomsten met Bijbelstudie bij iemand van ons thuis in de omgeving van Groningen/ Haren en Surhuisterveen

Deze bijeenkomsten beginnen om 10:30. Omdat deze ochtenden plaatsvinden bij iemand thuis publiceren we het adres niet op de website. Indien u graag een keer wilt langskomen kunt u iemand van ons aanschieten na een van onze samenkomsten of ons een e-mail sturen.